Újabb akció a gender ideológia bevezetésére - és a petíció ellene

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. szeptember 01. kedd

 A Europe for Family (Európa a családokért) csapata petíciót indított a családellenes "gender ideológia" iskolákban való terjesztése ellen.  Ennek oka az Európai Parlament újabb akciója, amellyel a "gender ideológiát" szeretné bevezetni az Európai Unió minden iskolájában.

Szeptember 8-án az Európai Parlament egy nemrégiben összeállított jelentésről szavaz, melyet a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság (FEMM) adott ki. (A FEMM Bizottság az Európai Parlament egyik bizottsága.) A "Jelentés a lányok társadalmi szerepvállalásának az oktatáson keresztül történő ösztönzéséről az Európai Unióban” című dokumentumot a portugál Liliana Rodrigues, szocialista EP képviselő írta, ezért "Rodrigues-jelentés” néven vált ismertté.

Mi kifogásunk lehet a Rodrigues-jelentés ellen, és mit kérünk ebben a petícióban?
A jelentés lényegében a "gender ideológiát" szeretné bevezetni az Európai Unió minden iskolájában.

Pontosabban szólva: a jelentés felszólítja a tagállamokat, hogy az iskolákban terjesszék a "gender ideológiát".
A Rodrigues-jelentés ezáltal figyelmen kívül hagyja a szülők jogait, mint akik gyermekük első számú nevelői, mivel kívülről diktálná a gyermekeknek átadandó értékrendet.
Még inkább lényeges, hogy a jelentés az EU saját – szubszidiaritásra vonatkozó – elvét is megsérti, melyet a Lisszaboni Szerződés 5. cikkében fektettek le, miszerint az "oktatásügy” nem tartozik az EU kompetenciái közé.
A jelentés szintén figyelmen kívül hagyja a nemzetközi és európai szerződésekben és határozatokban foglaltakat.

A fent leírtakra hivatkozva kérjük az Európai Parlament tagjait, hogy SZAVAZZANAK NEMMEL a Rodrigues-jelentésre a szeptember 8-i plenáris ülésen.
Kérjük segítse a hatásköröket túllépő jelentés megakadályozását:
Írja alá a petíciót és terjessze a közösségi médián keresztül!

 http://citizengo.org/hu/28770-allitsuk-meg-gender-ideologia-terjeszteset-az-iskolakban

You have no rights to post comments