Kommunista-e a pápa?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. szeptember 23. szerda

Ferenc pápa apostoli küldetése részeként az Amerikai Egyesült Államokba utazik. A katolikus egyházfő Kubából az Egyesült Államokba tartó repülőútján nyilatkozott újságíróknak, akik persze rögtön megkérdezték tőle, hogy kommunista-e...

Ferenc pápa a Guardian szerint ezt válaszolta: "Talán kialakulhatott rólam egy olyan kép, mintha kicsit balra húznék, de ha azt akarják, hogy imádkozzam el a hiszekegyet, megteszem." Majd hozzátette, hogy a gazdasági imperializmussal kapcsolatos gondolatai megegyeznek az egyház szociális tanításaival. 

Ferenc pápa egyébként reményét fejezte ki, hogy az USA meg fogja szüntetni a Kubával szembeni gazdasági embargóját, de jelezte, hogy erről nem fog beszélni csütörtökön az amerikai kongresszusban. Azt is mondta, hogy az életfogytiglani börtönbüntetés szerinte rejtett halálbüntetés, és az egyház elkötelezett a kegyelem kérvénye mellett. (index.hu - alapján)

Ferenc pápa az USA-ban a részt vesz a Philadelphiában megrendezett Családok Világtalálkozóján is, ahol beszédet is mond. Philadelphia jelentése egyébként "testvéri szeretet" - ez a Jelenések könyvében szereplő "hét egyház" (amelynek íródik a "hét levél") egyikének neve is - és ez az egyetlen levél, amiben nincs feddés... - szerk.

You have no rights to post comments