Medjugorje és a Nagy Várakozás

Kategória: Eheti Megjelent: 2021. november 29. hétfő

Négy évtizede várakozunk hónapról hónapra Isten üzeneteire Medjugorjéból, s közben megtanultunk várakozni, figyelni, és ráérezhettünk arra is, mi különbözteti meg a fülünket csiklandoztató hamis kinyilatkoztatásokat az igaziktól.

Ma már történelmi távlata van annak, hogy a Szűzanya 1981-ben megjelent néhány fiatal lánynak és fiúnak egy kis bosznia-hercegovinai kis faluban és imát kért a békéért. Bárcsak akkor mind meghallottuk és elfogadtuk volna az isteni hívást! Nem Istenen múlt, hogy kitört a délszláv háború, de az biztos kegyelem, hogy – a Szűzanya felhívásának és a hívek imájának és tetteinek köszönhetően is -, nem lett belőle még nagyobb vérontás, esetleg egy újabb európai nagy háború.
Mi minden történt ebben a negyven évben! Felsorolni is sok lenne. Mi pedig még mindig várakozunk, ahogy minden keresztény nemzedék is várakozott Krisztus eljövetelére, s közben örvendezünk, hogy Ő itt van, szól hozzánk, bűnbánatot tarthatunk és magunkhoz vehetjük Őt a szentáldozásban…
Amikor először voltam Medjugorjéban, láttam a napcsodát (nyár volt, délután 6 óra, az égen forgott és mozgott a Nap és bele lehetett nézni), de még sem ez hagyta a legmélyebb nyomot bennem, hanem Isten munkája a szívemben, aki elmélyítette bennem az imaéletet és új buzdítást adott a személyesebb követésére.
Várom havonta a Szűzanya üzeneteit és felteszem a honlapunkra is, hogy minél többen olvassák. Vannak, akik unják: a Szűzanya mindig ugyanazt mondja – és már nem is érdeklődnek a szavai iránt. Inkább keresnek valami érdekesebbet, csillogóbbat, aktuálisabbat. Visszatalálnak a világi szórakozásokhoz, és/vagy olyan üzenetekhez, kinyilatkoztatásokhoz, amelyek elég érdekesek, szórakoztatóak, rémítőek és/vagy felcsigázóak számukra. (S meg is kapják ezeket azoktól a hamis jósoktól, látnokoktól, akikhez állítólag a fél mennyország bejelentkezik és kommentálja a napi eseményeket, politikusokat, betegségeket, s mindent, ami csak a hírekben megjelenik. Ki gondolta volna, hogy Isten is tévéfüggő?)
Pedig jobb lenne, ha a Szűzanya valódi szavaira figyelnének, és figyelnénk mindannyian. Ő azt mondja a legutolsó, 2021. novemberi üzenetében: „Veletek vagyok az irgalmasság ezen idejében és arra hívlak mindnyájatokat, hogy legyetek a béke és a szeretet hordozói ebben a világban, ahol kicsi gyermekeim, Isten arra hív benneteket általam, hogy imádság és szeretet legyetek, és a menny megjelenítése a földön.”
– Bárcsak megértenék a fő kárhoztatóink és rémítgetőink, hogy az irgalmasság idejében élünk! Hogy nekünk a béke és szeretet hordozóivá kell lennünk (boldogok a békességszerzők, mert Isten fiainak mondják őket, olvassuk a nyolc boldogság között), hogy Isten ország bennünk és köztünk van, és arra vagyunk hivatva, hogy ezt éljük és növeljük a földön!
„Kicsi gyermekeim, legyen tele a szívetek örömmel és Istenbe vetett hittel, hogy teljes bizalmatok legyen az Ő szent akaratában. Azért vagyok veletek, mert Ő, a Magasságbeli küld engem közétek, hogy a reményre buzdítsalak benneteket, és ti békeszerzők legyetek ebben a békétlen világban. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”
 – Öröm, hit, bizalom, remény, békességszerzés… ez Isten szent akarata. Azt akarja, hogy az öröm emberei legyünk, a hit emberei, Isten országa építői, a remény hordozói ebben a reménytelenségtől sújtott világban.
„A menny megjelenítése a földön.” A Szűzanya velünk együtt várakozik arra, hogy elhiggyük, megértsük és valósággá tegyük ezeket a szavakat. Ő a legnagyobb várakozó, de nem passzív, örömtelen, beletörődő várakozó, hanem aktív munkás, cselekvő személy, aki negyven éve nem szűnik meg hónapról hónapra eljönni és buzdítani minket, hogy tartsunk ki és cselekedjünk, mert Isten ígéretei valósággá lesznek.
A Szűzanyával együtt várakozunk, s ez a várakozás nem csal meg minket, mert Isten szeretetével kiáradt szívünkbe a Szentlélek öröme és vágyódása, s vele együtt kiáltjuk: Marana Tha, jöjj el Uram Jézus!
Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments