Koldulunk

Kategória: Eheti Megjelent: 2013. május 06. hétfő

Nem, mintha ez szégyen lenne. Don Bosco élete utolsó éveiben – amellett, hogy foglalkozott a gyerekekkel és iskolákkal, könyvkiadót és nyomdát működtetett és egy folyamatosan növekvő szerzetesrend vezetője volt – járta a világot, előadásokat tartott, aztán imádkozott a betegekért (még halottat is támasztott), majd kérte a jelenlévőket, hogy adakozzanak, mert a gyerekek etetéséhez és iskoláztatásához bizony sok pénzre volt szükség… azaz koldult.

Páli Szent Vince ugyan egy csodát se tett, de mégis megmozgatta a korabeli Franciaország előkelőit és mágnásait és elkérte még a nyakláncot is a hercegnő nyakáról, hogy a szegényeinek ételt adhasson.

Azaz koldult. Hosszan sorolhatnám még a történeteket, a szentek élete tele van ilyen leírásokkal.

Mi nem vagyunk szentek - így annál inkább rá vagyunk szorulva mindenki jóindulatára, hogy missziónk működni tudjon.

- Fenntartjuk Törökbálinton a Szeretetláng kápolnát, ahol hetente kétszer van szentségimádás, tanítás (egyszer szentmise) és rendszeresen lelki nap.

- Országszerte tartunk evangelizációs, missziós összejöveteleket, lelki napokat, gyógyító összejöveteleket – és ennek is van szervezési, stb. költsége.

- Cigánymisszió, ahová kevés a szép szó, időnként a megélhetésükben is támogatni kell őket.

- Tizedik éve szervezzük a Nemzeti Imanapot (plakáttal, imafüzettel együtt ez önmagában is sokszázezer forintos tétel).

- Kiadjuk és terjesztjük negyedévi ingyenes újságunkat, egyéb ingyenes kiadványainkat és könyveinket is. (Ez utóbbiakból volt/van bevételünk, amely azonban a válság hatására drasztikusan visszaesett és csak a költségek töredékének fedezésére elég.)

- Itt a honlapunk (napi 5-600 látogatóval), amit ugyan mindenki ingyen megnyithat és olvashat, hozzáírhat, de a fenntartása nekünk pénzbe kerül.

- Telefonszámla, papírköltség, villanyszámla, könyvelő – egyszóval az irodai költségek, ámbár iroda nincs, csak egy agyonzsúfolt szoba a házunkban, de ezt is fizetni kell.

- Az alkotó közösség – május végén nyílik egy közös kiállításunk 9 alkotóval – munkája, amihez persze (magunknak) pénzt nem adunk, de szervezni azért itt is kell…

- Végül mindazok, akik hozzánk járnak „koldulni” segítségért és akiket nem lehet csak úgy elküldeni.

(Hozzáteszem, hogy magamért is koldulok, hiszen ennyi munkát nem tudnék úgy végezni, hogy közben még eljárok valahová dolgozni. Ez a munkám. Túlélési vállalkozóként működöm, családdal, három egyetemista gyerekkel. Ha talicskával tolnánk haza a pénzt, az is kevés lenne, de talicska sincs…)

Támogatás nélkül nem megy. Ezért koldulunk, 1%-os támogatást, azért sóhajtozunk adományokért, tesszük ki az alkalmainkon a dobozt, ezért van kiírva a honlapra az Alapítványunk számlaszáma – hátha!

Nem dicsekedhetünk. Az 1%-os felajánlásból egyre kevesebb jön, miközben a munkánk egyre több. (Tudom, egyre több az eszkimó és egyre kevesebb a fóka, nekünk pedig nincsenek szép színes plakátjaink, nem küldünk megható leveleket, stb.) Az ingyen honlapot, újságot, munkát mindenki szívesen fogadja – vajon miért is kérhetnénk pénzt? Isten gyógyító szeretetéért? Az ingyen van – csak hát a „vatikáni valutát” („Isten fizesse meg”) a boltban tőlünk nem fogadják el.

Így hát szeretnénk kérni benneteket, hogy segítsetek, támogassátok munkánkat, hogy tovább folytathassuk a missziónkat!

Tevékenységünket csak akkor tudjuk folytatni, ha támogatókat találunk – és olyan embereket, akik segítenek nekünk a támogatások gyűjtésében is. Erre kérünk most benneteket - hogy Magyarország valóban a Szeretet földje lehessen!

Az adatok, amit fel kell írni az adó 1% felajánlásához:

A kedvezményezett neve: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány

A kedvezményezett adószáma: 18684319-1-13

Adományokat egész évben lehet küldeni az Alapítvány címére is: 2045 Törökbálint, Templom u. 13., vagy számlaszámára: 10700268-04975106-51100005)

Hálásan köszönünk minden segítségét, jótevőinkért minden nap imádkozunk!

Imával és szeretettel: Sipos Gyula (kolduló, www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments