Fáklyás felvonulás és imádság a békéért január 1-jén

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. december 29. csütörtök

Az év első napján, a béke világnapján Budapesten és Pécsen fáklyás felvonulásra és imádságra hív mindenkit a Sant’Egidio közösség. Budapesten Székely János szombathelyi megyéspüspök vezeti az ökumenikus, vallásközi imádságot.

A Sant’Egidio közösség szerte a világon karácsony napján ebédre hívja szegény barátait, hogy terített asztaloknál együtt ünnepeljék Jézus születését. Január elsején pedig, Ferenc pápa béke világnapjára írt üzenetét hirdetve, világszerte arra kérik az embereket, hogy lépjenek ki otthonaikból, fáklyás felvonulással és imádsággal emlékezzenek a háborútól szenvedő országokra. „Senki sem menekülhet meg önmagában!” – hirdeti a Szentatya 2022-es üzenete.

A budapesti felvonulás 2023. január 1-jén, vasárnap 16.45-kor a Salkaházi Sára-emléktáblától indul, mely a vértanú nővérről elnevezett alsó rakparton, a Szabadság híd pesti hídfőjénél található (lejárat a Corvinus Egyetem bejáratánál), és az Egyetemi templomnál ér véget, ahol 17.30-kor ökumenikus és vallásközi imádság kezdődik, amelyen Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke mond beszédet. Imádsággal szolgál Radnóti Zoltán főrabbi, a Keresztény-Zsidó Tanács társelnöke, valamint keresztény egyházak és közösségek képviselői. 

Pécsen a felvonulók 17 órakor találkoznak a ferencesek templománál, majd imádságon vesznek részt a Lyceum templomban. Az imádságot vezeti és szentbeszédet mond Dohány Zoltán plébános.

Budapesten és Pécsen is mindenkit szeretettel várnak a közös imára a világ békéjéért, különösen azokért az országokért, amelyeket háború sújt, közülük is különösen Ukrajnáért, az ottani szenvedő népért. A résztvevőktől azt kérik: aki tud, hozzon magával mécsest vagy egy szál gyertyát.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Magyar Kurír

You have no rights to post comments