Legalább 32 túlélőt találtak a magyar mentőcsapatok Törökországban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. február 09. csütörtök

 Magyar mentőcsapatok, és az általuk kimentett emberek számai:

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint már 16 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól.
    A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat azt közölte: eddig 6 élő embert találtak meg a romok alatt.
    A Baptista Szeretetszolgálat arról tájékoztatott, 10 túlélőt találtak mostanáig, kettőt maguktól, kettőt egy török mentőcsapattal közösen szabadítottak ki, két személynek a kimentése pedig jelenleg is zajlik.
    A Magyar Református Szeretetszolgálat tűzoltókból, katasztrófavédelmi szakemberekből álló Kutató-Mentő csapata kedd éjszaka megérkezett Törökországba, szerdán pedig megkezdték mentési szolgálatukat a szír határhoz közeli Mardin városában, mely város szinte teljes egészében összeomlott a földrengésben.
    A Budapesti Mentőszervezet mentőcsapata beérkezett a fogadó-regisztráló állomásra Törökországban, majd a szükséges formalitások után tovább indult Kahramanmaras felé.
    Az Életjel mentőcsoport kedd éjjel érkezett meg Törökországba, de egyelőre nem közöltek adatot az általuk talált túlélők számáról.
    És ugyanez igaz a Terrorelhárítási Központra is.
Összességében tehát eddig legkevesebb 32 túlélőt találtak a magyar csapatok szerda estig a katasztrófa sújtotta régióban.
(24.hu)

Csatlakozzon Ön is a földrengés áldozatait mentő és segítő összefogáshoz! – kéri a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete. Segíthet az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal, vagy átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámra (közlemény: törökországi földrengés); emellett online adományozással is eljuttathatja támogatását a karitasz.hu oldalon.

You have no rights to post comments