Oroszországban elkoboznák az „álhíreket” terjesztő emberek vagyonát

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. február 15. csütörtök

Február 14-én aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a már a Duma által elfogadott törvényt, ami lehetővé tenné, hogy az „orosz fegyveres erőkről álhíreket” terjesztőket, valamint „a nemzetbiztonságot sértő bűncselekményeket” elkövetőknek elkobozzák a vagyonát – számol be róla az orosz hírügynökség, a TASZSZ.

Az új törvény ezzel kiegészíti az eddigi orosz büntető törvénykönyvet, ami már eddig is például szabadságvesztéssel sújthatta azokat, akik az ukrajnai háborúval kapcsolatban beszámoltak csapatok mozgásáról vagy a háború állásáról.
Az orosz rezsim az ezekről szóló tudósításokat eleve „álhírnek” tartja, sőt Oroszországban azért is szabadságvesztés járhat, ha valaki háborúnak nevezi a Kreml által még mindig csak különleges katonai hadműveletnek nevezett inváziót.
A hírügynökség megjegyzi, ha valakit vagyonelkobzásra ítélnek, akkor nem minden ingatlanát és ingóságát veszik el, hanem annyit, amennyit profitált tevékenysége során, vagy amit arra használ fel, hogy „az orosz nemzetbiztonságot aláássa”.
(index.hu)

You have no rights to post comments