Még mindig háború, még mindig ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. július 06. szombat

Rakétacsapások városközpontokra; lebombázott iskolák, kórházak és óvodák; romhalmazzá vált és elnéptelenedett város; eddig több százezer halott katona; a megszállók által elkobzott házak... hírek + ima a békéért:

- Szerda reggel Oroszország rakétacsapást mért a kelet-ukrajnai Dnyipro városra. A támadásban az eddigi adatok szerint hét ember meghalt és több mint 50 megsebesült. Borisz Filatov polgármester közlése szerint a támadás következtében a megyeszékhelyen megrongálódott egy bevásárlóközpont, két iskola, három óvoda és két kórház is, utóbbiak egyikében a járóbetegek ellátását végző klinika épülete teljesen megsemmisült. Az áldozatok emlékére a csütörtököt gyásznappá nyilvánították. „A jelentések szerint tűz ütött ki egy egészségügyi intézmény közelében. Törmelékek repültek egy gyermekkórház intenzív osztályára, de ott nem jelentettek sérülteket, két iskolában és három óvodában pedig betörtek az ablakok” .

- Az ukrán vezérkar legfrissebb összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta az 546 ezret.

- Csasziv Jar elnéptelenedett és romhalmazzá vált - Az orosz tüzérség hónapok óta tartó csapássorozatában a stratégiai fontosságú donyecki város, az egykor 12 ezer lakosú Csasziv jar gyakorlatilag romhalmazzá változott és elnéptelenedett – írja a Euronews egy ukrán katonai szóvivő, Nazar Voloscsin beszámolója alapján.

Péntek éjszaka a Szumi régióban az oroszok drónokkal támadást intéztek az energetikai infrastruktúra ellen – írja az Ukrinform. Az orosz drónok támadása miatt a régió településein több járásban is megszűnt az áramszolgáltatás – tájékoztatott a katonai közigazgatás. Azt is jelentették, hogy jelenleg is dolgoznak az áramellátás helyreállításán. Az orosz támadás következményeinek tisztázása folyamatban van.

- Orosz katonák elkobozták az Eurovízió győztesének házát a Krím félszigeten - A Krím félszigeten tartózkodó orosz katonák elkobozták a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál ukrán győztesének, Szuszana Dzsamalagyinovának – művésznevén Jamala – házát – írja az Ukrajinszka Pravda. Az énekesnő felháborodottan számolt be az esetről az Instagramon.
Ebben a pillanatban elveszik azt, amiért a szüleim éltek. Amiért olyan keményen megdolgoztak, hogy a saját kezükkel, vérükkel és verejtékükkel felépítsék. Nem is tőlem vették el, hanem a szüleimtől – írta a krími tatár származású ukrán énekesnő.
Jamala elmondása szerint senki sem lakott a házban, azt a szomszédok gondozták, akiktől a megszálló hatóságok pénteken elvették a kulcsokat. „Először találtak egy papírt (az elkobzásról – a szerk.). Két héttel ezelőtt »újságírók« jöttek, és elkezdték filmezni a házat. Aztán tegnapelőtt jött valaki, és azt mondta, hogy mindent jogi erőre emelnek. Aztán jöttek és elvették a kulcsokat a szomszédoktól. Még csak el sem kellett törniük semmit. Ma pedig jöttek és leírták az ingatlant. Ma már elmondhatjuk, hogy elvették a házat” – írta megtörten Jamala.

Az Isten Szeretet s aki szeretetben van, az Istenben van - tanítja a szentírás. A békétlenség, viszály, háború pedig megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments