Muszlim világ - a falvakat lerombolták, a lakókat megölték...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. július 12. péntek

Dzsihádisták vetettek szemet a Damaszkusz és Homsz között fekvő Megcsonkított Szent Jakab görögkatolikus kolostorra, mert az épület, elhelyezkedésének köszönhetően, stratégiai bázisként szolgálhatna az egymással háborúzó felek között. A környező keresztény falvakat már lerombolták, lakóit megölték...

 

Daniel Maës 75 éves papot, a Megcsonkított Szent Jakab kolostor egyik lakóját dzsihádisták azzal fenyegették meg, hogy megölik, és elfoglalják a kolostort. A VI. századi épület az egymással szembenálló felek területei közötti határvonalon helyezkedik el, így alkalmas lenne arra, hogy logisztikai bázisként szolgáljon a felkelők részére.

A Fides hírügynökség szerint a kolostort és környékét felkelők és dzsihádista csoportok szállták meg. A környező keresztény falvakat lerombolták, és mindenkit, akit el tudtak fogni, rituális módon meggyilkoltak. A kolostor támadások kereszttüzébe került és meg is rongálódott a hadsereg bombázásai során, melynek helikopterei a felkelőknek a kolostor közelében feltételezett fegyverraktárait kívánták megsemmisíteni.

La Croix/Magyar Kurír

You have no rights to post comments