Keresztre feszítettek két embert Szíriában

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. május 01. csütörtök

Az ultraradikális iszlamista Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) április 29-én megerősítette, hogy hét embert kivégzett, kettőt közülük keresztre feszítéssel az észak-szíriai Raka városában – tájékoztat az MTI alapján a maszol.ro.

A közlés szerint tíz napja egy motoros csoport pokolgépet hajított egy kereszteződésnél a szervezet fegyvereseire. A robbanásban egy embernek leszakadt a lába, egy gyermek pedig életét veszítette – közölte Twitter-üzenetében az ILIÁ.

A szervezet fegyveresei elfogták a támadókat és a sejt többi tagját. „Ma hét személyen végrehajtottuk Allah ítéletét, kettőt közülük keresztre feszítettünk” – áll az üzenetben. A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) egy fotót közölt honlapján, amelyen két keresztre feszített ember látható. Az egyiknek a szemét kendő fedi, feje vérben úszik. Testére egy plakátot erősítettek, amelyre ezt írták: „Ez az ember a muzulmánok ellen harcolt, és robbantást hajtott végre ezen a helyen”.

A fotón járókelők is láthatók, akik közömbösen haladnak el a kivégzettek mellett. Az OSDH szerint az ILIÁ nem először hajtott végre keresztre feszítést. Április 16-án azért végeztek ki ilyen módon egy férfit, mert „kirabolt egy muzulmánt”. Egy másik férfit is keresztre feszítésre ítéltek, aki még várja a kivégzését.

Kép: syriahr.com (illusztráció)

Magyar Kurír

You have no rights to post comments