Ferenc pápa: a világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. december 25. csütörtök

Az egyházfő hangsúlyozta a Szent Péter-bazilikában szenteste bemutatott misén, hogy az erőszak, a háborúk, a gyűlölet és az elnyomás uralta világban gyengédségre, szelídségre és jóságra van szükség: "Van bátorságunk gyengédséggel fogadni a nehéz helyzeteket és embertársaink problémáit?" - kérdezte Ferenc pápa, majd az egymás iránti türelmet és közelséget szorgalmazta.

A pápa szerint Jézus születésének fényét az egyszerű emberek látták meg, ők voltak képesek befogadni az isteni üzenetet. A fényt nem látták meg az önteltek, gőgösek, azok, akik a törvényeket saját személyükre szabják és önmagukba zárkóznak. 
Újdonságnak számított a Vatikán történetében, hogy a mise végén Ferenc pápa karjába vette a gyermek Jézus szobrát, a gyermekek kíséretében végigvonulva a főhajón a bazilika bejáratánál felállított betlehemig vitte, ott a jászolba fektették - olvasható az MTI tudósításában.
A misén az oltárhoz két, többgyermekes olasz család vitte az adományokat, emlékeztetve a Vatikánban a családról októberben tartott püspöki szinódusra és a családok jövő ősszel Philadelphiában esedékes világtalálkozójára.
A Hiszekegy imádsága után Wolfgang Amadeus Mozart Et incarnatus est (1781-82) című miséjet lehetett hallani. A zeneművet a Pápa választotta ki.
A Vatikán közölte, hogy egyházfő szerdán videoüzenetben köszöntötte Dél-Korea katolikusait, akikkel augusztusi apostoli látogatása alkalmával találkozott. Ferenc pápa telefonon beszélt az iraki Kurdisztánban levő Ankava menekülttáborának lakóival is.
(MTI, index.hu)

You have no rights to post comments