Felgyújtottak egy ortodox templomot Kijevben

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. január 28. szerda

Ismeretlen tettesek keddre virradóra felgyújtottak Kijevben egy orosz ortodox templomot - jelentette az ukrajnai UNN hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Az ukrán főváros Desznyanszk kerületében lévő, a moszkvai patriarkátushoz tartozó fatemplomban keletkezett tűz megrongálta a templom külső falát, kupoláját, keresztjét, és károk keletkeztek néhány ikonban is. A tűzoltók kora hajnalban eloltották a tüzet, senkinek sem esett baja. A vizsgálat során kiderült, hogy gyújtogatás történt.
Orosz hírügynökségek szerint ismeretlenek megpróbálták felgyújtani a kijevi Babij Jar emlékhelyen lévő templomot is, de károk csak a szentély oltárában keletkeztek. Az orosz külügyminisztérium a bűncselekmény alapos kivizsgálását és a tettesek felelősségre vonását követelte.
Babij Jarban történt a II. világháború történetének egyik legnagyobb tömegmészárlása. 1941. szeptember 29-én és 30-án a német megszállók több mint 33 ezer zsidót tereltek össze és lőttek agyon egy szakadéknál. A következő több mint két évben további tömeges kivégzések történtek ott, az áldozatok között voltak romák, nem zsidó kijevi lakosok és szovjet hadifoglyok is. A kivégzettek teljes száma meghaladta a százezret.
(index.hu)

You have no rights to post comments