Egyedülálló tankönyv jelenik meg a modern kori rabszolgaságról...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. március 20. péntek

...amelyben Magyarország is erősen érintett. - A rabszolgaságra sok országban úgy tekintenek, mint a történelem egy lezárt fejezetére, a rabszolgaság azonban nem csak a történelemkönyvekben létezik. Valójában sohasem szűnt meg. A Global Slavery Index felmérése alapján világszerte 36 millió, Magyarországon közel 36 000 áldozat él.

Ezzel kapcsolatosan jelenik meg a héten egy hiánypótló oktatási segédanyag, mely a rabszolgaság okait, okozóit és áldozatait, kiszolgáltatott helyzetüket és a lehetséges kiutakat próbálja feltárni.
A könyv bemutatója pénteken délután öt órakor lesz a Millenáris Parkban, az Európa Pontban. A könyvet bemutatja de. Lux Ágnes, gyermekjogi szakértő, a kerekasztal-beszélgetés résztvevői, dr. Haidegger Marianna, gyermekjogi szakjogász, dr. Szabó Mónika, szociálpszichológus Sebhelyi Viktória, szociológus, és Vincze Barbara, újságíró
A rabszolgaságba az emberkereskedelem, adósrabszolgaság, kényszermunka és -házasság áldozatait is beleszámítják, így például a külföldön dolgoztatott szexmunkásokat vagy a csicskáztatás áldozatait is. Európai összesítésben Bulgária és Csehország mögött harmadik, globálisan 167 országból 75. lett Magyarország. A Global Slavery Index becslése szerint 36 ezer magyar él modern kori rabszolgaként ma Magyarországon.
(index.hu)

You have no rights to post comments