Manila – keresztút a békéért és a természeti csapásoktól való szabadulásért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. március 31. kedd

Tagle bíboros kezdeményezésére hét kilométer hosszú keresztutat járnak végig a hívek a Fülöp-szigetek fővárosában nagypénteken. A béke ajándékát és a természeti csapásoktól való szabadulást kérik az Úrtól hazájuknak – a Vatikáni Rádió olasz nyelvű portálja tájékoztat.


Luís Antonio G. Tagle bíboros, manilai érsek arra biztatja a Fülöp-szigeteki híveket, hogy minél többen vegyenek részt a keresztúton, elmélkedjenek együtt Jézus szenvedéséről, kérjék Isten bocsánatát, újítsák meg életüket, és segítsék a Fülöp-szigeteken az elmúlt években oly gyakori természeti csapások áldozatait. Kéri az emberektől, hogy nyissák ki a szemüket, nyissák meg szívüket, változtassanak az életükön, hogy az ember által okozott természeti csapások ne rombolják le az előttük álló jövőt.

A Fülöp-szigeteki főpásztor nemcsak a természeti csapások, hanem a társadalmi igazságtalanság áldozataiért is könyörög. Felhívja a figyelmet az utcagyerekek helyzetére, az emberkereskedelem problémájára, a belső konfliktusokra, a korrupció terjedésére. A főpásztor bátorítja az embereket, hogy ne másokban keressék bajaik okát, hanem legyenek kezdeményezők, tartsanak bűnbánatot, és kezdjenek új életet.

Az április 3-ai, nagypénteki keresztút Manila egyik külvárosából indul, és a város szívében, a Szeplőtelen Fogantatás bazilikában ér véget.

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír
(tzs)

You have no rights to post comments