Zakarias atya újra Magyarországon

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. április 26. vasárnap

"Kedves Testvérem! Örömmel értesítelek, hogy Zakarias atya 2015. május 4-én jön Budapestre.  2015. MÁJUS 4. (HÉTFŐ) 15.00 – 20.00 - Budapest -Törökőr, Lisieux-i Kis Szent Teréz Plébániatemplom (1087 Budapest, Kerepesi út 33. - Ez a templom a Puskás Ferenc Stadion Metró megállójánál van.)

 Az imaprogram keretében rózsafüzér, dicsőítés, tanítás, szentmise

 Szeretettel hívlak a szervezők nevében az ima programra.

 Amennyiben mások is érdeklődnek ismerőseid köréből, kérlek küld nekik is tovább a programajánlót.

 Zacharias Thudippara MST 1940 február 13-án Keralában született. Dél-India egyik tartományában. Iskolai tanulmányai végeztével papi szemináriumba ment. 1966 március 12-én szentelték Pala egyházmegyében pappá.1983-ban fejezte be teológiadoktori tanulmányait Rómában.

Sok éven át misszióban volt és a Közép-India papi szemináriumban is tanított. Ezt követően a Missziós Társasága Németországba küldte és ott plébánosként tevékenykedett.
A nyugati kultúrában gazdag pasztorális tapasztalatokra tett szert, ennek következtében elsősorban német nyelvterületen tevékenykedett a hit megújításán. Sok megrendítő  hitbeli tapasztalat megváltoztatta az életét, aminek sok meghívás lett a következménye, hogy Isten Igéjét több kontinensen is hirdesse. Miután az élete teljes fordulatot vett a hitben, a szolgálatát a Szentlélek erejében látja el, hogy válaszoljon Jézus hívására, Isten Igéjét a világ végéig hirdesse, az embereket Jézus nevében és Jézus erejével megszabadítsa és gyógyítsa.(Mk 16,16-20)
A missziós társasága felmentette őt minden szolgálata alól, hogy evangelizálhasson. Különböző országokban tart lelki napokat, hogy felébressze és megújítsa a hitet az emberekben. Ezután sokan tanúságot tesznek arról, hogy hogyan változtatta meg Isten Igéje az életüket.
Nagy örömmel tesz leget a Szentatya felhívásának, hogy evangelizáljunk és újítsuk meg az Egyházat. Igehirdetése két nyelven történik, angolul és németül, szimultán fordítják több nyelvre. Prédikációit a médiák is közvetítették. Lelki segítséget nyújt a könyvein keresztül is kétségbeesett, tanácstalan embereknek. Személyek, imacsoportok, plébániák részesednek segítségben a neki ajándékozott lelki adományok által. "

 

 

 

You have no rights to post comments