Újabb missziós gyerekcsoportok alakultak a Veszprémi Főegyházmegyében

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. április 28. kedd

Újabb településeken alakultak missziós csoportok a Veszprémi Főegyházmegyében. A gyerekcsoportokat április 19-én a Szent Gyermekség Műve – Missziós Gyermektársaság tagjaivá avatta Sebastian Benvin verbita szerzetes. Az eseményről Nyőgér Dezsőné missziós koordinátor készített beszámolót.

Elsőként Kislődön gyűltek össze a missziós gyerekek közösségébe avatandók, szüleik és a falu lakossága. Az ünnepi alkalomhoz csehbányai családok is csatlakoztak. A szentmise kezdetén Sebastian Benvin verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek igazgatója a missziós területekről, a segítségre szoruló gyermekekről beszélt. Örömét fejezte ki, hogy mintegy ezer missziós gyermek van Magyarországon, és a Veszprémi Főegyházmegyében is tovább bővült a csoportok köre. A gyermekek a tagsági igazolvány mellé missziós rózsafüzért és zöld sapkát kaptak. Ígéretet tettek, hogy naponta imával gondolnak a rászoruló gyerekekre, és havonta lemondanak egy édességről a szegény gyermekek javára.

A missziós út következő települése Bakonyjákó volt, ahol 2010. december 8-án már megalakult a missziós gyermekcsoport, és később az ifjúsági csoport is. Az összejövetelen felelevenítették a missziós tábor élményeit.


A missziós vezetők következő állomása Pápakovácsi volt. Itt az iskolában hallgatták meg Sebastian atyát az érdeklődő gyermekek és szülők. A templomban Kis Szent Teréz szentképe előtt mondták el az avatandók a hitvallást. A szentmise keretében a pápakovácsi, a kupi, a pápai, a németbányai és a döbröntei missziós gyermekek együtt tettek ígéretet, hogy nem felejtkeznek el éhező, árva, beteg társaikról. A térség településein már működnek missziós csoportok, az újonnan avatottak ezekhez kapcsolódnak majd.

Szeretettel hívunk és várunk minden hittanos gyermeket, hogy a Szent Gyermekség Műve tagjai közé jelentkezzen. Legyen részese a szeretetnek és vidámságnak, a missziós élménynek – fogalmaznak a missziós vezetők.

A Pápai Missziós Művek – Szent Gyermekség Műve (más néven Missziós Gyermekek Társasága) missziós tevékenységre hívja a gyermekeket (14 éves korig) és nevelőiket. A gyermekek adományai révén világszerte évente mintegy négyezer, a világ legszegényebb gyermekeit szolgáló projekt kap támogatást – tájékoztat a Pápai Misszós Művek honlapja.

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

You have no rights to post comments