Újabb uniós kísérlet a keresztény értékek ellen - aláírási lehetőséggel

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2016. szeptember 01. csütörtök

Az Európai Parlament egyes képviselői sem tétlenkednek, újra felveszik a kesztyűt azokkal az országokkal szemben, akik nem engednek a brüsszeli nyomásnak. Sophia in ’t Veld, az Európai Parlament egyik Hollandiából érkezett liberális képviselője jelentést indítványozott annak érdekében, hogy az uniós tagállamokat politikailag pontozzák. Mindezt miért? Azért, hogy büntetést szabhassanak ki azokra az emberekre és országokra, akik nem tudnak vagy nem akarnak a Brüsszel által diktált „demokratikus” értékekkel azonosulni.

Számos vezető európai politikus szerint ezek az értékek az úgynevezett „egyenlőség” és az „antidiszkrimináció”. Ez a két fogalom az alapja minden LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) követelésnek, mint például az azonos neműek „házassága” vagy örökbefogadási joga, az asszisztált reprodukciós eljárások vagy a béranyaság.

Ha megvalósul a javaslat, akkor azok az országok, amelyek nem állnak a fent említett „társadalmi vívmányok” mellé, könnyen büntetést kaphatnak, mivel nem tisztelik állampolgáraik „alapvető jogait” (lásd például az Alapjogi Charta 21. cikkét, mely konkrétan megemlíti, hogy a szexuális orientáció nem lehet a megkülönböztetés alapja). Ugyanezen Charta 51. cikkének elhallgatása (a szubszidiaritás elvének alkalmazásáról) megakadályozná a tagállamokat, hogy éljenek jogukkal, és nemet mondjanak ezekre a „társadalmi vívmányokra”.

Ez nem demokratikus és veszélyezteti a szabadságjogainkat. A legvisszásabb része a jelentésnek az, hogy a szöveg a demokrácia szabályainak tiszteletét ecseteli, miközben pont ezeket a szabályokat nem tartja be!

Sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem törvényesíti a házasságot azonos neműek között. Amint a szóban forgó jelentés javaslatait elfogadják, az azonos neműek "házasságát" „a transz-szexuálisok, queer-ek, biszexuálisok (stb) alapvető emberi jogának tekintik”. Más szóval Magyarországot és Lengyelországot szankcionálnák, mivel „nem tartják tiszteletben” az emberi jogokat, és a két országnak nem maradna jogi lehetősége ezzel szembefordulni.

Ugyanez vonatkozik a béranyaságra, az asszisztált reproduktív eljárásokra, a gender ideológiára és a lelkiismereti szabadság elnyomására, amelyek szintén alapvető jogoknak tekintendők az európai intézmények értelmezésében.

Az emberek azon jogát tesszük kockára, hogy a lelkiismeretük szerint cselekedjenek.

A jelentés továbbá kilátásba helyezi az Emberi Jogok Európai Bíróságának előjogait az Európai Unió Bírósága felett. (Az előbbi a 47 országot – köztük a 28 EU tagállam mellett például Törökországot, Oroszországot vagy Marokkót is – magába foglaló Európa Tanács intézménye).

Kérjük írja alá a Europe for Family szervezet petícióját, melyet az Európai Parlament elnökének és illetékes képviselőinek címeztünk!

http://www.citizengo.org/hu/pc/36760-csak-az-europai-unio-polgarai-donthetnek-az-alapjogokrol

Üdvözlettel: Frivaldszky Edit és a CitizenGO csapata

 

You have no rights to post comments